Sagan om Askungen

Det var en gång för länge sedan i ett land långt långt bort, en handelsfamilj. De var rika och mäktiga och mycket lyckliga ända tills den dag då mamman i familjen dog. Detta lämnade fadern ensam med sin dotter och eftersom han inte tyckte att barnet skulle vara ensam så gifte han om sig med en kvinna som redan hade två döttrar. Men hans nya fru var mycket elak och hennes barn var lika dana, men de visade det aldrig för fadern. Efter ett tag dog dock även flickans far och hennes styvmoder ärvde allt. Hon tvingade det stackars flickebarnet att arbeta morgon till kväll och de kallade henne för 'Askungen'
Askungen var en mycket vänlig och arbetsvillig flicka som grymt utnyttjades av såväl hennes styvmor som hennes elaka styvsystrar.
Men en dag kom det ett brev där det stod att prinsen skulle hålla bal på slottet och att alla kvinnor i familjen var välkomna. Styvsystrarna blev alldeles till sig och började genast att förbereda inför den stora kvällen, men Askungen var inte särskilt uppspelt, hon visste att hon inte skulle få gå och att hon i vilket fall itne hade ågot att ta på sig, men djupt inom sig så önskade hon av hela sitt hjärta att hon skull få lov att gå.
Medans hon jobbade med sitt arbete så såg hon ett rosa ljus och en vacker fe kom fram och talade om för henne att hon skulle hjälpa henne med festkläderna eftersom hon var Askungen gudmor.
Hon lånade Askungen en kjol, ett par svarta högklackade stövlar, rosa fluffiga benvärmare, och så att ingen skulle känna igen henne, ett munskydd. Men hon varnade henne att hon måste tillbaka till midnatt för då var hon tvungen att lämna tillbaka allt.
Vä på balen kände hon sig väldigt malplacerad, men hon försökte smälta in så gott hon kunde. Då prinsen såg henne blev han genast betagen och dansade bara med henne på hela kvällen.
Men klockan slog tolv och hon sprang väg, men i sin brådska så tappade hon sitt munskydd, men hon valde att strunta i det, för hon ville inte vara försenad, och värst av allt, att hennes styvsystrar skulle upptäcka att det var henne. Prinsen hade dock blivit väldigt förtjust i den mystiska flickan, så han tog med sig munskyddet runt till alla som hade varit på balen.
När han kom till Askungens hus så testade han på hennes styvsystrar som gärna ville gifta sig med prinsen, men den passade inte. Då steg Askungen fram och provade och det passade perfekt.
Sedan festade de hela natten och sen så gjorde de dreads i olika färger i håret på varandra.
Snipp snapp slut, sa var denna saga slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0