Det är vår (igen)! och jag åker skidor

I helgen så kom våren, officiellt. Detta firade jag med att åka till det varma Vercheny nära Valence, nära Lyon i södra frankrike och åka skidor. Jag hälsade på ett par kompisar och testade de nästan provencalska bergen. Det var varmt och skönt, lite med sol, men inte farligt. Där de bodde så var det som taget ur en fransk resebeskrivning med de torra klipporna och små buskliknande träd. Om någon har sett ’le gloire de mon pere’ som jag tvingades se på franskan så var det precis så!

 

 Sen, på andra sidan berget, när man åkt genom en tunnel var det helt vitt av snö och mycket kallare. Jag åkte med en tysk tjej som har åkt jättemycket skidor, medans jag inte har gjort det sen förra året, eller förrförra, länge sen i alla fall, men jag trillade bara två gånger! Rätt stolt

 

 

 Det var en jättekul helg, vi spelade spel och drack dåligt vin på kvällen, lite kort bra, synd att ina bussar går så dåligt och att det ligger så himla långt bort. Jag kollade på kartan, det tar typ en och en halv timme att ta sig till havet, det är som centra av turism, havet, bergen och snön. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0