vuxenpoäng!!!

Idag har jag vunnit vuxenpoäng, jag har varit och köpt medicin. Inte för att jag är så särskilt sjuk, men jag vill ha lite huvudverkstabletter till hands. Jag lyckades förklara Paracetamol, men Pronaxen kände de inte till så det blev Ibuprofen (Ibuproféne) istället. Dagens mogna gärning. Sen blev jag orolig att folk skulle tro att jag börjar ta ansvar för mig själv och andra och göra smarta, medvetna val och andra läsigheter så jag köpte socker-strepsils med honung och citron smak, kan varmt rekommenderas^^

 

På söndag är det första advent och idag är det tre veckor tills jag kommer till Sverige, tiden går så fort! Ska köpa ljus när jag är i stan imorgon så att jag har något att tända på min lilla ljusstake som den förra volontären så vänligt gav mig. Ska nog köpa en adventskalender med äcklig ljus choklad också, bara för att. Har inte sett några snygga kalendrar vilket får mig att tro att det inte är en Alsassisk grej, utan bara nått man gör för att hålla barnen glada.


Sjuka barn och daligt te

Jag sitter nu vid datorn i grupp A och skriver. Finns inte sa mycket att gora eftersom jag tar hand om en liten flicka som har svininfluensan (omg, spring och gom er innan jag smittar ner er ^^). Hon ligger och sover och jag gor mest ignenting. Det ar jag? hon och tva andra har? de andra haller pa att gora sig iordning for att ga och jag kommer snart bli ensam med ett sjukt barn, ett ton franska filmer och jattemysko te.

Hittils sa verkar chokladteet vara det basta, eller iafl minst konstiga. jag far testa lite mer och ge en raport ikvall, om jag hinner.
Ikvall ska jag namligen ha min forsta hjalplektion i engelska, ska bli jattekul. Sen sa ar det ju judo, men jag hinner nog in anda for att jag ska nog inte upp sa tidigt imorgon. Ska in till Strasbourg(vad annars?) och se pa new moon. Tror nog att den ar dalig, men ska anda bli intressant.

Ja, det var typ det, det har inlagget har inte sa mycket med titeln som man skulle kunna tro, men det beror pa att jag har trakigt och inget att gora....

Lussekatter =^-^=

Idag har jag bakat lussekatter med mina barn. Det var intressant och väldigt juligt, jag fick en massa hemlängtan, eller snarare jullängtan.  Det var lite jobbigt att hitta ingredienser, jäst fans inte i mitt lexikon så jag fick förklara så gott jag kunde, men det gick bra. Saffran var lite krångligare, istället för paket om 0.5 g så har dem burkar med tio doser om 1 g vardera, så nu har jag nio doser saffran om nån är intresserad^^

Skälva bakningen gick bra, barnen bakade en och en enligt fransk disciplin och de förstod mina förklaringar något sånär. Katterna blev lite konstiga ibland, men mina såg väl inte snyggare ut när jag var i den åldern. Sen fick de pensla med ägg vilket alla tyckte var väldigt kul, jag vet inte om de gör sånt i frankrike, men de verkade vara nytt för dem. Några bullar blev penslade med citronglasyr eftersom Cathie tyckte det lät som en bra idé. Det smakade lite mysko, men inte så illa.

  Nu har jag ont i ryggen efter allt bakande och städande, men det var det väl värt. Tydligen lyckades jag så bra att jag nu ska göra det igen nästa onsdag, får väl se vad jag hittar på, kanske pepparkakor, även om det är lite tidigt.


St Martin

Nu har jag just kommit tillbaka från st. Martin festen som äger rum i min lilla pittoreska by. Det är tydligen en germansk fest med många liknelser med halloween, till exempel alla lyktor, traditionellt gjorda av kålrötter. Vi träffades utanför rådhuset, armerade med lyktor, eller, som i mitt fall, skålar med ljus i. Sedan lyssnade vi på den historiska associationen som bärättade om historien bakom festligheten och barnen som sjöng lite sånger om lyktor, jag vet inte riktigt, för at var på alsassiska.

    Efter det gick vi på en liten promenad genom byn med våra ljus i högsta hugg. Det var jättefint, helt mörkt, förutom lyktorna och de små ljusen i de flesta fönster runt vägen. Barnen hade gjort egna lyktor i skolan som de glatt visade upp. Sedan kom vi fram till ett litet bord där barnen fick godis och varm apelsinjuice och vi vuxna fick pain d’espice, nån sorts kaka med chokladöverdrag som jag inte tål. Fast, det fick ju barnen med, men de vuxna fick varmt vin, vilket var precis vad jag behövde för min onda hals som nu mirakulöst känns jättebra.

   Jag försökte fråga vad det var för vin men jag fick svaret ”rött” så det var väl nått lokalt.

 

Det var hursomhelst väldigt trevligt, och jag som älskar ut på gatorna fester trivdes, det var lite lucia stämning över det hela, inte så mycket att man skulle vara rädd för mörkret utan att man kunde övervinna det, med lyktor och varmt vin.

 

Sen har jag nu fått bilderna från modevisningen för några veckor sen, så jag lägger upp dem med. 

 

kolla in obi, visst är den snygg!!!

 

vill haaaaaaaaa>_<

föeurom den där mysko grejen hon har runt halsen så, och ser ni att hon har penslar i håret?

n_n

 


Julkänslor i november

Jag vet att det dröjer mer än en månad tills jul, men jag kan inte hjälpa att se fram emot det, med alla dekorationer som börjar synas i Strasbourg och all julkakor som dyker upp helt oväntat i affärerna. Jag ser verkligen fram emot att g juldoppa mat, och jag har redan köpt lite sylt och julklappar, kunde inte hålla mig^^

Har t.o.m. hittat glutenfria julkakor, så de får bli till att köpa dem med…

 

Ser verkligen fram emot att komma hem också, det är så lätt med presenter när man är i ett annat land, tänkte köpa jättemycket julkakor, de har tydligen nästan samma julkakastraditioner som vi. Det är nästan lika trevligt att köpa julklappar som att ge, det slår faktiskt att få, för när man får så vet man aldrig vad man får, men att se hur folks reaktioner är när de öppnar presenter är en ak jag aldrig får nog av, det är väl ett självgott drag i mig.

 

Det känns rätt skönt ändå, när jag går och tänker på julen att jag tänker på allt det roliga och inte att jag saknar s erige så mycket. För det gör jag inte, inte alls. Visst ska det bli jättekul att komma och besöka och träffa alla, men det kommer inte vara några som helst problem att åka tillbaka.

 

Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med mitt liv just nu, mitt största problem är vad jag ska laga för mat på onsdag då jag visst har ledigt och köket är stängt, så jag ska väl inte klaga.


Tankar från helgen

Nu har jag just kommit hem från mitt älskade Strasbourg, lite kallt eftersom jag redan har lyckats tappa bort en vante…^^’

Har inte gjort nått särskilt, träffat lite volontärer och hängt med dem. Jag kände mig som en backpacker på mini budget med min rycksäck med liggunderlag stickandes u överst, men eftersom jag sov på soffan så hade jag inte så mycket val. Jag slapp i alla fall sova på liggunderlaget.

 

Annars har veckan varit bra, börjat med franskakursen igen vilket var trevligt men jobbigt eftersom jag hade glömt göra läxan.

Men nu är jag helt förberedd för imorgons läxförhör.

 

På onsdag så är det nån sorts ledig dag, inte för mig alltså, men det betyder att wangens historiska förening har en ljusmarch runt byn vilket verkar kul. Annars händer väl ingenting speciellt nästa vecka heller, jag ska träffa lite andra volontärer och hoppeligen sova på en säng den här gången under helgen, men inget särskilt. Jag börjar känna att helgerna håller på att ta slut, jag har bara två fria helger kvar, tills jul, men det är väl kanske en bra sak eftersom att hänga i wangen inte är det roligaste på helgerna.


Aldeles för tidigt för att vara bra för mig

Nu har jag gått upp före åtta två dagar i rad och jag känner att det tar på kroppen^^

 

Att gå till min franskakurs är inte så jobbigt, det ser jag mest som nöje, förutom läxorna förstås. Vilket påminner mig om att jag fortfarande inte är klar med läxorna vi hade över lovet, även om de skulle var klara igår… jaja, jag gör dem på söndag, eller kanske imorgon eftersom jag ska träffa en av mina kurskamrater. Men vi ska väl inte studera hoppas jag. Annars gillar jag verkligen min kurs och alla som går där. Vi är nästan bara tjejer, från hela världen, min ålder och uppåt, alla är väldigt motiverade och på ungefär samma nivå.

 

Anledningen till att jag gick upp så himla tidigt idag är inte lika kul, Reunion obligatoire…. Det betyder att alla som räknas på hela bygget möts i ett rum och går igenom en massa viktiga saker som man behöver tänka på. Lite var itnressant, några grejer som berörde mig om dörrar julfester och ljus, men det mesta var om saker jag inte orkar bry mig om eller riktigt förstår på franska, som budget och va de ska göra i sommar, men det var väl intressant att se.

 

Jaja, det var dagens gnäll

 

Sen har jag sett min ärkefiende….

 

En gås!!

Fly för livet, den kommer äta upp mig!

Ahhhhhh!!!!!!!

 

Jag blev plötsligt sugen på foi gras…..


RSS 2.0