Veckobrev

Nu är de såhär att mitt hotmail som ni vet är nere och därför kan jag inte skicka veckomail som jag brukar, så jag lägger ut det här så att alla får ta del av de dåligt skrivna galenskaperna som jag brukar förpesta mina nära och kära med.

 

Grattis

 

  Hejsan!

 

Den här veckan har jag gjort lite granna som omväxling. Jag var på vin och musik afton i lördags, vilket var trevligt. Gott vin, ok musik, det var Wangens orkester som spelade och det dom miste i musik gjorde dom upp för med sina coola röda dräkter med guldknappar.

 

I onsdags såg jag på fantomen på operan med en kompis, den var mysko, men rätt intressant. Jättefina dräkter, men storyn var lite konstig, huvudpersonstjejen verkar ha lite issues, just sayin…

 

Annars så har jag varit sjuk, det började i söndags och jag var hemma måndag eftermiddag och tisdagen, men nu mår jag ok. Fortfarande ont i halsen, snuvig och hostig, men inget ont i huvudet vilket är skönt.

 

Förutom det så har det inte blivit så mycket gjort, ska träffa en kompis på söndag och imorgon ska jag in till stan, annars ska det bli en lugn helg,

 

Hoppas alla har en bra helg

 

Bisous

 

Sigrid

 

mycket verklighetstroget mail

och nu vill jag be er om en liten tjänst, om de som läser det här kan se till att alla som vanligen får mitt mail får reda på att jag har postat det här  vore det väldigt snällt. Också alla (folke) som brukar skriva tillbaka något, gör det som en kommentar, jag vet inte när min hotmail fixar sig igen

 


mitt hotmail är ondskefullt

Jag förmodar att jag inte är den enda med det här problemet, eller så är det bara mitt hotmail som hatar mig, men jag kan inte komma in på det! det säger att den håller på med nån uppdatering av nått slag, arghh!
Mitt msn säger att jag har 8 mail och även om jag inte tror att något av dem är livshotande så stör det mig innerligt att inte kunna se vad det är. Så om någon har skickat mail till mig, så är detta naledningen till att jga inte kunnat svara.
Bisous på er alla

Jag är sjuk igen

Klockan är 16.37 och jag ligger i sängen och känner mig uselt. Jag gick på min klass imorse, kanske inte världens bästa ide med tanke på att jag har ont i huvudet, halsen och näsan rinner. Att jag struntade i et och cyklade runt i söndags i bara t-shirt kanske inte var världens bästa ide heller. Var till apoteket igen idag, så nu har jag kompletterat mitt hemapotek med nässprej med eukalyptus smak. Det står inte att det är det, men jag svär, det smakar eukalyptus, mycket bättre än det som jag tar i Sverige.

   Det är tydligen något som går just nu eftersom flera andra har samma symtom så jag har fått stränga order om att stanna inomhus och hålla mig varm. Inget jag har något emot att göra, i alla fall inte i någon dag. Jag har också blivit förbjuden att jobba i köket imorgon, så jag får väl ta det lugnt och läsa en bok eller nått.

   Sen har jag äntligen lyckats överföra mina bilder från mobilen till datorn, det funkar sporadiskt så jag tog chansen när jag hade den. Det är inte så roliga bilder, de ända som är särskilt intressanta får jag inte visa, men här är en jag tog för ett tag sen av något som verkar vara min pappas och farbrors optikaffär

 

Storken(vad gör koffein med min julbock?)!

 

Jag bara gillar den här reklamen

 

Och sen har jag lyckats med något som jag inte tror någon annan har förut. Jag har tagit bilder på mucklor. Jag har några som bor hos mig och jag fick bilder på dem.

 

Och om någon är intresserad av 200 bilder på re-enactment av aspen-esslingen (stavning?) så är jag rätt person!

 

 


Moral är bra att ha, men dubbelmoral är dubbelt så bra!

Jag gick ner memory lane idag gen om att besöka en quicksilveraffär här i Strasbourg. Hälften av mig var australiengalen och glad i alla fina grejer som påminner mig så himla mycket om down under. Den andra hälften var väldigt indignerad av att man försöker sälja en australisk t-shirt badbyxor och thongs (flip-flops) filosofi i högklackade skor, långa kappor och perfekt smink nation som frankrike. Jag blev faktiskt jätteirriterad allt som jag gick runt och kollade på tunna sommarlinnen och bikinis, de ska inte vara i frankrike!

Detta är ju förstås helt dumt i huvudet av mig, jag menar indiska är en av mina favoritaffärer någonsin och jag tror att folk från Indien förmodligen tycker att det är en förbaskad wannabe affär, men jag kan inte hjälpa det. Aussi ligger så nära hjärtat för mig att jag inte vill att folk som ’inte förstår dem’ ska köpa havaianas-thongs. Jag är nog lika irriterad på den franske snubben som låtsas att han är surfare som står i butiken som jag är på mig själv för att vara så inskränkt och inte tycka att det är bra att den coola aussiekulturen funnit sin väg upp till det mer stela frankrike.

 

Allt jag hade att säga om det, rubriken har jag snott

 

(skicka pengar, jag vill ha en roxyklänning^^)


Alors on danse.

Jag har just kommit hem, klockan är 05.18 och jag har dansat hela natten. En kompis till mig, Ludo, fyllde år och vi firade med att äta på restaurang och dansa. Sedan fick jag som tur var sjuts (tack gode gud för folk med körkort) hem och kan således snart gå och lägga mig i min egen säng. Det har varit jättekul, vi åt kinamat tills vi storknade, hajfena (förlåt, jag kunde inte motstå TT^TT) och chop zuey. Jag orkade inte riktigt med efterätten, jag skäms, för att sedan äta glasstårta på klubben vi var på. Vi var runt 12 pers, jag kände de flesta, men några var nya för mig.

 

Nu måste jag sova.

God natt.


Paris... typ

jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg om paris, jag skriver ett längre när jag har fått bilderna och då lär komma ihåg lite av vad jag gjorde. Därför ska jag göra detta pedagogiskt med googlebilder, utan källförteckning och hoppas jag inte upprör någon copyrightfanatiker. En del lämnade jag ut, för att jag inte orkade, för att min blogg inte gillar min mamma och för att jag inte vill vara elak mot Amerikaner och svenskar (iafl vill jag låtsas att jag inte vill det). 
Highlights var, min mamma , min pappa , min syster, baby the stars shine bright , dennes säljare, alice , versailles, assyrien, babylonien, persien, leonardo, degas, tahitisnubben, mode, vädret, montmartre, maten, sniglar, creme brulee, choklad och stromae.
lowdarks var amerikaner, andra svenskar, andra turister i almänhet, regn, skor, köer, mitt id, metron, vegetarisk tallrik och min dåliga packning.

Il est ressuscité

Oui, il est vraiment ressuscité

 

Klockan är sju på morgonen, en tapper skara protestanter och katoliker står i det kalla, men klara morgonljuset och förkunnar sin tro på undret att Jesus faktiskt är återuppstod. Förutom att ressuscité är ett väldigt krångligt ord som jag inte vet när jag ska använda igen så är det rätt coolt att de säger det, som någon sorts hälsning, precis som herrens frid. Vi samlades på kyrkogården och sjöng lite psalmer tillsammans, något jag tycker är väldigt intressant. Jag har på något sätt fått för mig att katoliker verkligen inte gillar protestanter (men att protestanter inte har något emot katoliker) men här är det verkligen inte så. Detta är det femte året de gör det här tillsammans och de var idel glad och uppsluppen stämning som rådde. Det är ingen som tycker det är något konstigt med att jag går på både katolska och protestantiska mässor. Efteråt gick vi till kyrkan och sjöng lite mer och sedan till Freihof för frukost.

 

Om en timme ska jag till kyrkan igen för en protestantisk mässa eller kult som det kallas, vilket blir det sista religiösa jag gör innan jag åker till paris imorgon^^ yay!

 

 

Btw, jag har av förståeliga skäl inte varit särskilt aktiv på internet så jag tänkte bara säga om någon undrade att det där med en gratis vinflaska var mitt försök till att aprilskämta, tala gärna om om ni gick på det för jag är oftast väldigt dålig på aprilskämt. Sorry emma, men du får betala fullpris

 

Sista bibelcitaten, jag lovar.

 

På kvällen samma dag, den första i veckan, satt lärjungarna bakom reglade dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade till dem: »Frid åt er alla.«

 

Johannesevangeliet kapitel 20 vers 19

On ni förstod vad som menas med barmhärtighet vill jag se och inte offer, så skulle ni inte döma oskyldiga.

 

Matteusevangeliet kapitel 12 vers 7

Ty jag vill se kärlek, inte slaktoffer, kunskap om gud hellre än brännoffer.

 

Hosea kapitel 6 vers 6

Herren skall strida för er, och ni skall vara tysta!«

 

Andra mosebok kapitel 14 vers 14


Glad påsk

Idag har varit en väldigt hektisk, men trevlig dag, det började klockan tio då jag steg upp och lagade mat till påskmåltiden. Klockan 14 så gick jag till bussen och åkte in och träffade min kompis Jacqueline för en kopp kaffe och lite prat om Paris dit hon också ska på måndag. Efter det åkte jag hem och åt middag, haricots verts med bacon i ugn och risotto. Sedan hastade jag till kyrkan i Westhoffen nära Wangen, tyvärr började det regna, så när jag kom fram var jag dygnsur.

Mässan var jättebra, den började med att vi stod vid en eld utanför kyrkan, prästen skvätte dopvatten med en lövruska över elden och tände rökelse (om nån vet vad lövruskan betyder så tala gärna om för mig). Vi sjöng och gick sen in igen och firade mässa. Kyrkan i Westhoffen är mycket äldre än Wangens med gamla målningar och statyer. Sedan cyklade jag långsamt hem sjungandes psalmer. De är iskallt och jag hade som vanligt inte klätt mig ordentligt, men den här gången var det i alla fall inte till 1 på natten.

 

Glad påsk Allesammans

 

Nåd från herren Jesus åt alla

 

Uppenbarelseboken kapitel 22 vers 21


Protestanter

Jag kom just hem från den protestantiska kulten, eller bönen som var ok, vi läste bibeln om hur Jesus blev förrådd och dödades och vi sjöng en del psalmer. Jag är inte så imponerad av psalmerna kan jag säga, jag är van vid bättre. En bra sak är dock att de har värmelampor i taket, de hade de igår också, men av jag var lite för trött för att skriva ner det. Det var fortfarande kallt, men inte ås mycket som det kunde varit. De var ingen mässa, ingen måltid, ingen syndabekännelse eller någon annan ritual så som jag blivit van vid. Men det kommer väl på söndag efter frukosten. All är skit, bibliskt sett, Jesus dör i kväll och nu så plågas han på korsett. En sak jag har tänkt på är att Pilatus, som jag alltid trott var en riktig dryg person, verkar väldigt rättfärdig i bibeln och judarna om folk alla vill döda Jesus. Är det nån sorts anti-semitism. Pro-romar propaganda som bedrivs här Matteus? För övrigt är Pilatus hustru i det närmaste profetisk i det att hon har drömmar om att Jesus är oskyldig även om det bara står i Matteus.

 

Jesus ställdes nu inför ståthållaren. Denne frågade honom: »Du är alltså judarnas kung? «Jesus svarade: »Du själv säger det.«

Medan han satt på domartribunen fick han detta meddelande från sin hustru: »Du ska inte ha med den här rättfärdige mannen att göra. Jag har haft mardrömmar i natt för hans skull.«

 

Matteusevangeliet Kapitel 27 verser 11 och 19


Dagen efter jesus

Det känns som jag har festat hela natten, jag nästan raglar när jag drar mig till köket för att få i mig lite mat. Jag vet inte ens varför, jag somnade vid två igår och sov hela sju och en halv timma, jag har gjort värre förr utan att ha så ont i huvudet och känna mig så sliten. Jag har heller inte haft så ont i baken på länge. Som en god kristen borde jag väl inte arbeta alls idag, men det har jag aldrig levt efter och det vore väl lite hycklande om jag plötsligt började. För att inte tala om hur tråkigt det skulle vara. Min långfredag får bli lång genom att jag städar och läser bibeln istället.

 

Vid sjätte timmen föll ett mörker över hela jorden och varade till nionde timmen

 

Markusevangeliet kapitel 15 vers 33


Katolikerna är för hardcore för mig.

Jag har just kommit hem från fem timmar bön, mässa och lovsång. Det hela började klockan 20 med en timmes mässa och sedan tog vi oss till det lilla kapellet i byn. Väl där så sjöng vi, bad vi och läte i bibeln, i några timmar. Sedan blev det väldigt tyst och jag och några till satt kvar. Det som till slut fick mig att gå var dels att det var så otroligt obekvämt, träsmak i baken är bara början, dels att det var jättekallt. Man skulle kunna tro att jag är van vid att inte sova särskilt mycket efter alla mina år som rollspelare, men av nån anledning tänkte jag inte på hur iskallt det blir när man är trött. Jag hade i alla fall ätit bra innan, så lite vett har jag.

Just nu sitter runt sju personer i kapellet och ber och ska göra så tills åtta imorgon. Jag är van vid att man är hängiven kristen om man går till kyrkan varje söndag och det jag har gjort på camelot med midnattsmässa och kramring har jag ändå sett om rätt hardcore. Men som vanligt så har katolikerna slagit mig i sin nitiskhet. Hade de varit lärjungar så hade de inte somnat en enda gång. Om nån inte har koll på påsken så var det i natt som Jesus bad och lärjungarna somnade så det här är en rekonstruktion av det, fast utan att somna. Det heter Nuit d’adoration alltså kärleksnatt eller en natt av hängivelse, alltså att vi älskar Jesus och inte somnar för honom utan ber och lovsjunger med honom. Vi fick skriva små böner och som sedan lästes upp och flera skrev ’jag är redo att dö för Kristus’ och ’jag älskar Kristus’ jag vet inte om jag någonsin känt så. Det är mer ’vad kan Jesus göra för mig?’ som jag tänker när jag ber, inte vad jag kan göra för Jesus.

Nu ska jag läsa lite mer bibel, be lite och dricka lite välbehövt te. Imorgon ska jag gå på en till bön, protestantisk den här gången, samt städa mitt rum för att långfredagen ska få sin rätta innebörd. På lördag och söndag blir det ännu mer religion och så ska jag träffa en kompis mitt i alltihop.

 

Och han sade till dem: » Min själ är bedrövad ända in till döds. Stanna här och vaka med mg«

Vaka och be att ni inte kommer till prövning, anden vill men köttet är svagt. »

 

Matteusevangeliet kapitel 26 verser 38 och 41

 

Och ja, jag kommer vara odrägligt religiös hela påskhelgen, deal with it.


Wow!

Idag gick jag för att köpa cremont åt min älskling hos min lokale vinmakare Michael Thierry. Jag skulle ha två flaskor, men då jag kom dit så sa madammen att jag fick en av flaskorna gratis! Woho, gratis vin! Fast jag ska ju ge bort det, men i alla fall, yay^^

 

Fyra dagar kvar till paris och de ska fyllas till bredden av religiösa erfarenheter. Ok, *djupt andetag* idag ska jag kl 20 på katolskt flum (yay för katolikerna!) tills kl 8 imorgon då jag skippar bikten (jag vill inte göra min biktdebut på franska, tack). Sen kl 10.45 så är det protestantbön i en timme. Resten av fredagen ska jag städa, då det är långfredag, kanske läsa lite bibel och laga mat då köket är stängt. lördag så gör inte protestanterna nått alls, men jag ska till Westhoffen, en annan by och ha kul med katolikerna. Söndag sen så är det frukost kl 7 på morronen följd av mässa vid 10.45. Katolikerna har också kul för sig kl 7, men jag föredrar gratis frukost^^

 

Eftersom svenska kyrkan är som jag ser det nån sorts blandning mellan katolicism och protestantism, så borde det här hoppandet bli lite likt ett svenskt påskfirande. Det är ju inte camelot, men det funkar nog som substitut. Sen har jag ju aldrig tyckt att det är nån riktig skillnad på katoliker, protestanter och ortodoxa egentligen. Djupt nere tycker jag inte det är så stor skillnad på judar, muslimer och kristna heller, det är bara lite seder som är annorlunda och när festerna inträffar, egentligen är det ju samma gud och alla kristna har ju till och med samma bibel och samma Jesus.

 

Btw, 40:nde blogg inlägget!


RSS 2.0