Ha!

Jag har i alla år, ja länge i alla fall, haft den vanan at jag tar lite ost på min soppa som sen får smälta vilket många i min närhet har tykt ät lite konstigt.

 

Men nu idag dår jag bästämde mig för att laga lite alssasisk löksoppa ås upptäcker jag att det är precis så man ska göra! Även om de står riven ost så är det fundamentalt samma sak! Så där ser ni, man SKA ha ost på sin soppa, så gör man i Alsas!

 

Sen tycker hon att man ska ha i krutongerna innan soppan vilket är helt mysko, då blir det ju soggiga innan man hinner äta dem, corn flakes principen.

 

Det var ltie kort, men jag ville bara upprätta min ost-ära

 

Ska göra klart soppan nu, har itne ens börjat, jag blev så glad över ostgrejen^^

 

 …..

 

…..löksoppa…..

 

på min elspis  TT^TT 


Ge mig tillbaka min gasspis!

Jag har en jättesorglig nyhet!

De har bytt ut spisen till en elspis!

Jag har just kommit hem från judon och gör pankakor och det är jättemkt jobbigare med el än med gas, jag vill ha tillbaka min gamla!

Men nu har jag en fungerande ugn, så det är väl bra…

Men värmen!

Det tar ju evigheter för grejen att bli varm, jag trodde den var trasig först.

Sen försvinner ju inte värmen, när jag stänger av gasen så är det över och inte varmt, men elen fortsätter ju vara varm länge efter, inte bra för miljön!

argh!!

 

 

 


Inget särskilt

på lördag är det två veckor från sverige och en vecka hemma, wow, det känns som jag varit här mycket längre än så, har redan kommit tillbaka till den gamla vanliga rutinerna igen och det känns bra.
jag ringde min syssling idag!
det verkar som jag har en massa släktingar jag inte känner på ställen jag råkar befinna mig på... iall fall två.
hon var jättettrevlig och lovade att skicka en mängd brochyrer om att chamonix och skidor och grejs...
underbara människa
iallafall... 
jag tror jag hade en idee med det här inlägget..., jaja, 
det är inte så mycket att berätta om mitt liv, det går på som vanligt, har ingen aning om vad jag ska göra i helgen dock, alla verkar vara och hälsa på lena, vem tusan nu det är...
jaja, nått får jag väl hitta på, antagligen sova och äntligen städa mitt rum.
ska väl ta reda på lite sätt att åka till chamonix på....
det är så mycket som ska resas det här halvåret, lyon och paris och stuttgart och chamonix
vill gärna ta omvägen runt italien och schweiz när jag är i chamonix, det ligger jättenära, bara lite berg imellan...

Min nya idol Mina Harker

Jag slutade just (för typ 5 timmar sen) att läsa Dracula som jag har sunkit mina tänder i den senaste veckan (är jag min fars dotter eller vad?)
iallfall så blev jag glatt överaskad av mina, jag har sett de två filmerna och hon verkade ganska mesig och eftersom boken är från 1800-nånting trodde jag att hon skulle vara ett litet hjälplöst offer som bara var i vägen hela boken igenom, men jag blev glatt överaskad. visserligen hade det varit coolt om hon hade gått runt och haft ihjäl vampyrer själv, men den målmedvetna, intelligenta och långseende kvinnan som hon i boken beskrivs som funkar också. Mina skriver och samanställer, ordnar upp bevis, kan tågtider utantill, fattar snabbt och är med på beslut. Visserligen är hon inte med på de riktigt strapatsrika expeditionerna, men hon spelar en viss roll i slutstriden där hon inte alls blir stående försvarslös, utan tar sin pistol och skuter på de onda zigenarna (ok, boken är väl inte helt pk, tydligen är alla zigenarna i lag med vampyrer, särskilt de i transylvanien).
så, det var den bokressencionen, jag blev rätt besviken på att killvampyrer tydligen är så otroligt fula (han har hårväxt på handflatan och ingen stil) medans tjejvampyrerna var jätteheta, men, men, killen var väl straight även om han tydligen har fått homoaklagelser efter sig.
i alla fall, nu är jag hemma och även om det har varit kul på mitt sminarie i det kalla cannes, så känns det bra att tillbaka och det ska bli kul att börja jobba på måndag.

RSS 2.0