Fielding, Helen; Bridget Jones Dagbok

Böcker lästa: 26
Böcker kvar: 73
eumm.... rent ltterärt är det väl ingen nopbelprisvarning, men inget för hemskt heller, väldigt enkel stil och lätt att hänga med.
med innehållet förhåller det sig så att det finns två anlednignar till att det itne är min grej.
1, Jag är inte 30 år och tror itne att jag är överviktig/ingen älskar mig/allt är skit.
2, Jag är itne ständigt på jakt efter det andra könet och blir lätt utråkad av ne bok som utslutande (nästan) handlar om jakt på detta.
jag tänker inte skriva mer om denna bok.

Orwell, George; Animal farm

Böcker lästa: 26
Böcker kvar: 74
Om jag trodde att 1984 var illa så vet jag inte vad jag ska tro om denna hemska historia om de fria bongårdsdjuren.
Jag vill bara skrika, spotta, trampa på och knivhugga boken och dess dumma djur som inte fattar och i de fallen de fattar inte gör nått medans deras frihet sakta blir mindre och mindre och grisarna bara grisar sig, arghh!
Efter den hemska upplevelsen så var jag fylld av en hemsk känsla av att jag måste utbilda mig ås att ingen kan lura mig sådär. Men missförstå mig rätt, det är en fantastiskt hemskt bra bok, bara inte när man känner sig mysigt behaglig på ett tåg bort från släktingar och bara vill att trevliga saker att läsa.

Orwell, George; 1984

Böcker lästa: 25
Böcker kvar: 75
Ush, jag är inte van vid såna här dystropier där allt är skit hela tiden, ok, inte hela tiden, men nästan. Och det är aldrig nån som är positiv och alla har panik.
Jag väntade hela tiden på att att skulle bli bra igen, men icke (spoiler?)
Fast om man gillar att vara pessimistisk så är den ju helt underbart skriven, man får psykbryt och vill bara skrika åt boken, men på ett bra sätt. och han har ju värkligne byggt upp miljön i boken jättebra, men det är helt enkelt verkligne inte min stil med allt det här när folk inte gör nått och ingen tänker, och om man mot förmodan gör det så blir man hjärntvättad och torterad.
Rekommenderas för alla som har gett upp på mänskligheten eller tror att vi lever i en dålig tid.

de hundra bästa böckerna

Nu har jag då bästämt mig för att att ta upp syrrans och folkes utmaning också och läsa de 100 bästa böckerna i världshistorien utvalda av... singelkvinnor i 35-årsåldern?
jaja, i allafall
100 st.
24/ 100 redan lästa.

RSS 2.0