Bibeln

Böcker lästa: 28
Böcker kvar: 71
Bibeln är så badass att den får en tredimensionell bild.
Så, vad ska jag säga, fem år senare och jag är faktiskt klar med den. det är helt omöjligt att sammanfatta min åsikt om bibeln i en bloggpost, men jag måste säga att den är väl värt att läsas av alla, inte minst för att det är en otroligt cool insyn i hur man tänkte och levde då den skrevs. Det är en enormt stor del av vår historia och bör läsas.
Sen bör den verkligen läsas med en nypa salt och man måste tänka själv lite. och en viktig sak man måste ha i åtanke är att den faktiskt inte skrevs av Gud själv, utan av människor, väldigt häftiga människor visserligen, men fortfarande bara människor.
Klockan är nästan midnatt och jag orkar inte skriva nått smart.
Läs bibeln och gud välsinge er

Nabokov, Vladimir; Lolita

Böcker lästa: 27
Böcker kvar: 72
Så, det var ganska länge sen jag läste ut boken, men jag har inte haft internet på ett tag plus varit lat så...
jag tyckte faktiskt rätt bra om Lolita, den var förstås sjuk, knäpp och helt ganska obehaglig, men det är det mesta som jag läser^^' Lolita själv var ganska orealistisk, hon kändes inte som en riktig flicka, utan som nån sorts föreställning av hur en flicka ska vara. Ibland undrade jag om Humbert inte hade hittat på henne. Humbert var precis lika äcklig och obehaglig som jag trodde, men var samtidigt väldigt naiv och jobbig. Gnällig var han med och jag kände ingen riktig sympati för honom. Det blev lite svårt när jag faktiskt inte brydde mig om vad som hände med någon av huvudpersonerna, å ena sidan en gnällig pedofil, å andra sidan en dryg ungjävel med stora psykiska problem.
Så in conclusion, lolita är itne ens värt att läsa för att säga att man har.

RSS 2.0