De Saint-Exupéry, Antoine; Lille prinsen

Böcker lästa: 36
Böcker kvar: 64

Den lille prinsen är en väldigt intressant barnbok om en man som stöter på en liten pojke i öknen och hans berättelse. Jag vet verkligen inte varför jag inte har läst den förens nu, men i min barndom måste jag ha missat den på något sätt.

Boken är intressant, trevlig och spännande med fantastiska bilder som illustrerar allt som händer och som också medverkar i historien. Den är enkel när man först tittar på den men blir ju mer man läser väldigt komplicerad och det känns som om författaren kommunicerar med en på flera olika plan.

Jag rekommenderar den till alla, och om du har tillfälle att läsa den för ett barn så är det ännu bättre^^

 


Golding, William; Flugornas herre

Böcker lästa: 35

Böcker kvar: 65

Jag har länge tyckt att det här är en bok som man borde läsa, men det har inte iktigt blivit av. Det är en väldigt intressant psykologisk bok om vad som händer några engeslska skolbarn som krashar på en öde ö och måste klara sig utan några vuxna, vilket de gör förvånansvärt bra, ett tag. Eftersom jag vet ugnefär vad den handlar om så kändes det när jag började väldigt obehagligt att läsa om hur allt går från tropiskt paradis till ett galet helvete. Expedition sobinson extreme edition går till överdrift väldigt sakta och egentligen händer det itne så hemska saker(jag vill itne spiola, men jag trodde det skulle hända helt föfärliga saker, kannibalism och sånt), men det blir nästan hemskare just för att de ändå behåller viss mägnd av sin barnsliga, glada och väldigt civiliserade del och de beter sig alltid som barn. Visserligen som barn i en exxtrem situation, men deras handlingar verkar itne helt otroliga.

Jag rekommenderar den och man känner för att ge upp på mänskligeheten en stund, men den är deffinitivt ignet för alla. Den är fantastiskt väl skriven och mycket snyggt upplagd, men den kan vara väldigt mörk och riktigt läskig.


Kennedy Toole, John; Dumskallarnas sammansvärjning

Böcker Lästa: 34

Böcker kvar: 66

Det här är en väldigt rolig bok om människor med många och konstiga problem. Huvudpersonen, Ignatius Reilly är en fet, socialt missanpassad och ganska otrevlig person som blir tvingad att skaffa sig ett jobb. Jag brukar inte gilla såna här jobbiga, fast överintelligenta karaktärer som (naturligtvis) bor med sin mammafast de är tretti och tittar på dålig film, men det är något hos Ignatius som gör att jag inte riktigt kan med att hata honom. Det är en fantastiskt skriven person och även om han har en hel del andra personligheter med honom som hjälper till att föra fram bokens totala avsaknad av vanligt sunt förnuft så skulle det inte hålla utan honom. Resten av karaktärerna är lika snyggt skrivna, om än lite mer normala och man känner verkligen för dem alla.

Jag tycker verkligen att alla borde läsa den här boken, den är fantastisk, precis på gränsen mellan väldigt svårt intelligent och hysteriskt rolig och fånig komedi.


RSS 2.0