Vapensköldar

Jag är som ni‚ kanske förmodligen inte vet om‚ huvudarrangör för Sanningens Kamp‚ ett fantastiskt lajv som kommer gå av stapeln i maj.

Info finns på silverdolken.tk på facebook

Förutom huvudarr är jag även ansvarig för adeln och indirekt regenterna och på grund av detta har jag börjat intressera mg för vapensköldar och börjat måla några.

 

Det här är adelslätet morgonskölds vapensköld‚ griparna är färgade i landets färger och vingarna på sidan om hjälmen är.. ehh coola

 

Detta är då regenternas‚ vi har två‚ vapensköld‚ vilket syns dels på kronan‚ dels på hermelinerna som är ett kungligt djur.


Fitzgerald, F. Scott; Den store Gatsby

Böcker lästa: 44

Böcker kvar: 56

 

  • Utkommen 1925
  • Handling Nick Carraway bosätter sig i ett hus på Long Island och tänker där leva en tråkig och mundan tillvaro. Men hans granne den givmilde och rike herr Gatsby drar med honom på sina galna fester i huset bredvid och Nick befinner sig plötsligt hos den rika överklassen.
  • Karaktärer Nick är tråkig‚ vad är det med tråkiga huvudkaraktärer på den här listan egentligen? Han gör inget‚ har inga åsikter och är bara jobbig. Gatsby är mest mysko och man vet aldrig var man har honom‚ trots det gillar jag Gatsby. Han är snyggt skriven och allmänt tafatt på ett väldigt gulligt sätt. Resten är väl ok vad jag ogillade mest var att det var så få saker folk ville göra‚ visst hade de åsikter men det var sällan någon som jobbade aktivt mot ett mål. Och det var för lite fokus på Gatsby som är den enda intressanta karaktären och för mycket fokus på alla äktenskapsförbrytare.
  • Språk Det är inte en slump att det är en klassiker den är snyggt skriven och lätt värd att läsas bara för språket.
  • Slutsats Läs boken den är bra och snygg kanske inget jag skulle välja själv men helt klart läsvärd 4 awkward loltaminer av fem

 


RSS 2.0