Thalaskiska vapen!

Det här med sex och kön är ju alltid spännande, men vad vore rollspel utan en massa vapen! Särskilt då att försöka övertyga folk om att man har helt unika vapen som de aldrig sett förut.
 
'Jag vet att det ser ut som en dolk, men det är faktiskt en gripdolk, helt annorlunda'
 
Så för att man på ett ordentligt sätt ska kunna övertyga sina spelare om att det här är helt nya, coola vapen så måste de ju ha nya, coola namn! Därför har jag översatt alla de thalaskiska vapnen till thalaska, för att lättare kunna övertyga sina spelare.
 
I Thalamur finns det två sorters metallvapen, de gammla, ganska dåliga och de nya mycket bättre som kom efter den stora militäriska reformen
 
De gamla svärden som fortfarande används är huggsvärd, khetexi och sticksvärd, veschitexi

De nya svärden heter följande

Thalasvärd, thalatexi

Hederssvärd, daltexi

Storsvärd, mirtexi

 

Sedan finns vapnet med det coolaste namnet både på svenska och thalaska: gripdolk, rackmumbra, som är en hedersutmärkelse man kan få för god tjänst.

 

Efter det så kommer spjut och stavar, i Thalamur använder man sig av 

Stridsstav, shanhi

Ryttarglav, ehrighlav (för er som är lika outbildade som mig så är en glav ett spjut med ett svärd på, man lär sig nått nytt varje dag!)

Thalaspjut, thalahrlang

Avståndsvapen behöver till och med magiker ibland och här finns

Lätt armborst, semanremgash

Tungt armborst, kozremgash

Kavallerivåge, salagash

Lite skydd hjälper alltid, ryttarhjälm, ehrirakh och den coola, lite läskiga varianten ansiktsmask av silver, helst som liknar ens eget ansikte, xennet.

 Och för de ännu mer mystiska, rakhoristaven, som egentligen är en yxa. Den bärs av underrättelsetjänsten Rakhori och heter rakhorinhi på thalska. 

 


Och sist, men inte minst om man håller på med andra tuffa vapen och inte orkar specificera så finns här en lista med vapenord som ni förmodligen redan har listat ut, men varför itne låta er vara lata?

 

Armborst Remgash

Dolk Mumbra

Glav Ghlav

Hjälm Rakh

Pilbåge Gash

Spjut Hralang

Stav Nhi

Svärd Texi

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0