Överklänning, klar!

Så här snabt går det alltså från idé till verklighet, överklänning= klar, och så här fin blev den:
 
Ganska snyggt om jag får säga det själv.
Tefärgning av spets funkade fantastiskt, enkelt och lätt, tror jag ska använda det mer, jag föredrar gräddvitt framför vitt på spets oftast.
 
Och så här fin är den använd:
 
Klänning: Metamorphose
Blus: Andra hand
Strumpor Kawaiishop
 
Här är en sista bild tillägnad min kära syster
 

Överklänning, konceptbilder!

Jag vet inte om det här är almän kunskap, men ganska så länge var jag väldigt ointresserad av kläder. Med undantag för mitt år i Australien så började jag inte bry mig om mitt utseende förens nångång sent i gymnasiet eller året efter. Sedan gick min transistion till lolita relativt snabbt, med den konsekvensen att jag nu har mängder med kläder som jag har väldigt svårt att använda till lolita, de används vanligtvist som sommarkläder. Det är inte heller lite kläder, det är mängder med kläder som jag nu försöker göra mig av med genom att ge bort. Ett annat problem är att jag länge äslkat lila, det gör jag fortfarande, men lila är inte alltid en lätt färg att använda i lolita och den är ganska ovanlig, men idag ska jag ändå göra ett försök. 
 
Det här är en klänning från Monki som jag köpte för ett par år sedan, den knäpps fram och är väldigt pösig och fin, pösig för ickelolita i alla fall, med en underkjol udner så blir den väldigt trång och ganska ful. 
 
 
Så jag kollade runt lite och bestämde mig för att göra en överklänning efter att ha sett den här bilden. 
 
Bilden tllhör Victorian Maiden
 
Och sedna gjorde jag.... konceptskisser! Yay! Jag gör typ alldrig sånna och jag hinner deffinitivt inte lägga upp dem på min blogg innan plagget är klart så yay! Av bara gladhet så färglade jag dem till och med!
 
Så här har jag tänkt, ganska lite är ändrat, knappar och knapphål är bortsptättade och bortklippta och det är en djupare urringning så att man kans se vad nu för snygg klänning eller blus man har under. Och så finns lite spets som jag ska försöka färga lite gräddvitt eller beige.
 
 
Jag funderar lite på att rynka tyget där bak, men jag har inte riktigt bestämt mig än . 
 
 
 
 

Metarmorphose Temps de fille Luckypack 2013

Så jag fick ett luckypack i födelsedagspresent av mina föräldrar som jag inte skrivit om här och så kan vi ju inte ha det!
Settet heter Happy Bell och är bedårande, för första gången i mitt liv har jag strumpor som matchar min klänning! Yay^^ För att inte tala om att den har border print och ett namn! Ribbon scalloped gills inte, förresten låter happy bell så otroligt mycket gulligare. 
 
 
Strumpor! Jag tog medvetet inte med skälva fötterna eftersom mina bruna skor missfärgade dem ganska hårt, detta är anledningne till att man tar foton innan man har på sig grejerna...
 
Åhh, den här klänningen, så himla fin, rosetterna, rosorna, de små lavendelfärgade banden i trycket! Jag bara älskar den!
 
Närbild på trycket, ja det är två sparvar som gifter sig, och den ena har på sig en fluga^^
 
 
Två rosetter kom också med, den ena väldigt enkel i samma tyg som klänningen och den andra lite mer komplicerad. Jag gillar verkligen den vita, det lilla metahjärtat är bedårande.
 
Och en blus, ganska intetsägande förutom fejkpärlknapparna, men det är väl alltid trevligt med en till blus.
 
Bonusväska! Ekologiskt och allt möjligt, det är första gången som jag sett något ekologiskt kopplat till lolita så jag var förvånad, men glad.
 
Så alltsomallt är jag väldigt nöjd, köänningne är bedårande och assecoarerna till passar jättefint! Nu ska jag bara komma på hur man får bort missfärgning från sina strumpor^^

Jag klipper mitt hår och andra galna saker

nternettutorials, finns det någonting de inte kan lära mig? Det började med att jag hade tänkt i typ ett halvår att jag skulle klippa min lugg vilket jag gjorde senast i påskas så verkligen på tiden. Jag höll på i typ en vecka och gå till frisören, men dels så har jag en tendens att glömma bort tiden och dels så kändes det lite slöseri med pengar. Visserligen bara 50 spänn, men ändå, om jag kan göra det hemma varför inte? Så jag ställde mig framför spegeln och började fundera över hur det här egentligen skulle gå till. Ni vet alla historier man hör om barn som klipper sitt eget hår och det blir jätttefult? Jag har aldrig så vitt jag vet gjort det, men det kändes dumt att börja nu, så innan jag tog upp en sax och klippte så gick jag och kollade om internet hade någon hjälp att ge och på ett par sekunder hade jag fått tag i två youtubevideor om hur man klipper sin egen lugg.

 

 
 
 

Resultatet, inte helt rakt, men mycket bättre än det kunde varit.

 

Full av förtroende för vårat fantastiska nät så klickade jag mig vidare till en video om hur man gör en inbakad fläta, något som jag alltid velat göra men som jag inte orkat lära mig. Det verkade enkelt så jag testade.

 

 

 

Ganska snyggt om jag får säga det skälv, frisyr snodd från Elin Dalstål för att jag kan och hon är fantastisk.

 

Så eftersom jag var så otroligt uttråkad  så var den naturliga fortsättning att testa en annan frisyr jag velat göra, men inte orkat lära mig, korkskruvslockar! Av någon anledning så var majoriteten av kotkskruvslocksguiderna för mammor som ville locka håret på sina barn. Jag vet inte riktigt vad det säger om mig, men säkert nått bra!

 

 
Ok, uppenbarligne finns det saker internetturorials inte kan lära mig, för det här gick inte alls så bra, jag har i alla fall lärt mig att det är bra om man kan fotografera sin frisyr framifrån, mycket lättare att få en ok bild. Med betoning på ok. 

 

Jaja, nu ska jag bege mig för att se om citron fungerar mot rost på en knapphålssax, för det har jag läst på internett att det gör.


RSS 2.0