Sigrids jättelilla lista över lajvord du borde veta

 

  • Aragorn-komplexet

 

Du är cool, du är så jävla cool, du är så otroligt, freacking awesome att du absolut inte kan närma dig någon annan roll utan spenderar hela lajvet i ett hörn där du visserligen ser snygg ut, men har väldigt tråkigt.

Det här är egentligen inte ett problem för andra lajvare om det inte blir för många sådana här på ett lajv. Särskilt jobbigt blir det om det är en hel grupp av Aragornlajvare på ett lajv.

 

 

  • Kommer från:

 

Aragorn från Sagan om Ringen, om folk inte hade pratat med honom hade han bara suttit och rökt i tre böcker, för han är för häftig för att prata med hobbitar.

 

 

  • Malkavsyndromet

 

Yippiiiii! Du är överallt, du är glad, manisk nästan, du hoppar runt överallt. Nej, vänta, du är schizofren, alla är ute efter dig! Eller föresten, du är dum i huvudet, hur funkar et svärd? Aj, inte så.. Vid närmare eftertanke, du är hög, hysterisk, galen!

Malkavsyndromet kan beskriva alla roller som helt enkelt är roligare att spela än att spela mot. Om de ska göras ska det göras i väldigt liten form, inte konstant under ett helt lajv. Jag kollar på er knytt och illvättar….

 

 

  • Kommer från:

 

Klanen Malkavian i world of darkness rollspelet, som är en klan där alla på något sätt är psykiskt sjuka, ja det är lika jobbigt som det låter.

 

  • SLP/NPC effekten

Du har ingen personlighet, ingen bakcstory och ingen orsak. Allt du är till för är att dödas av de andra spelarna så att får det lite roligare på lajvet.
  • Kommer från
Rollspel då SLP (spelledarpersoner) eller NPC (non-player caracters) är de personer som inte spelas av en spelare. Detta finns på rikigt i t.ex Amerikanska lajv då det ibland finns en regel att alla spelare måste vara NPC under en dag, ja, jag skämtar inte.

 


Kommentarer
Postat av: Karin

Good work neechan

2011-11-24 @ 11:45:17
Postat av: Folke

Det finns folk (i USA förstås) som åker på lajv bara för att vara NPCs.

2011-11-29 @ 22:40:35
URL: http://perfektfummel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0