min helg.. och en tårta

Jag har varit lite lat och inte orkat skriva, men jag måste bara skryta med min otroligt coola tårta som jag gjorde till ett av mina barns födelsedagsfest, typ förrförra veckan… jag kommer inte riktigt ihåg ^^’  visst är den fin?

 

Jag tog en del bilder på födelsedagsbarnet också, men de får jag tyvärr inte visa.

 

Den här helgen har jag varit på min första modevisning i en liten by en timme från Strasbourg med en fransk tjej.  Jag glömde min kamera så jag visar bilderna från det när jag har fått dem skickade till mig. Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det var så kul att se på modevisning, men det var faktiskt jättekul. Det var ju inte riktigt mode som visades utan mer en del lokala designers som visade upp sina alster. Det var två visningar och den första fick mig verkligen att vara tacksam för att de inte tog emot kort, för om de hade de så hade jag nog varit pank nu. Det var en blandning mellan en sofistikerad stil med långa klänningar och eleganta jackor och en japaninspirerad kimono variant och otroliga obis! Blandat med en massa snörningar så var jag helt absorberad^^

 

Den andra visningen var mer vanlig, men som sagt, jag lägger upp bilder när jag har några.

 

Annars var jag lite i Strasbourg och förberedde inför den kommande veckan med alla höstlovsaktiviteter. Det känns riktigt notalgiskt, vi ska ha små picknickar med oss och besöka zoo:t och en farm m.m.

 

Idag tog jag en lång promenad runt byn för att kolla in vingårdarna, det är jättevackert med alla gula och orange kullar av vin som breder ut sig runt de små byarna.

 

Och om man inte hittar vin kan man alltid följa skyltarna…

 

Eller ta bussen.

Det är så mycket vin så att när man cyklar genom det närliggande samhället Marlenheim så kan man känna doften av vin från de många källorna, 'les caves'.

 

 

 

 


Livet, miss Terry och universitet

För första gången i mitt liv måste jag säga att det är kul med franskaläxor. Jag har faktiskt saknat skolan lite, även om det är kul med jobb och så är det himla skönt att kunna ha de här fyra timmarna franska per vecka. Dessutom är mina kurskamrater väldigt trevliga, dock lite många, men det är väl bara bra egentligen. Som om inte detta vore nog så har jag nu stött på en fransk grammatikbok som jag gillar, helt otroligt!

 

Den enda haken är att jag måste gå upp klockan sju, men det är väl värt det. Lite kallt bara, det börjar bli vinter även i frankrike och jag räknar dagarna tills mamma och pappa kommer ner med mina vinterkläder, särskilt mina vantar, jag saknar er!!! Det ska naturligtvis bli kul att träffa föräldrarna också, Alex mamma var här förra veckan så nu är jag jättetaggad för mitt besök.

 

Bara det att kunna visa runt folk i ens egen omgivning, att kunna säga att det här är min lägenhet, min affär, min busshållplats, min stad är bara så underbart.

 

Miss Terry tours slår till igen!

 

Jag har egentligen inte så mycket bilder att visa har inte gjort så mycket värt att skryta över den här veckan, cyklat mycket, försökt att sova och tittat på film. Amerikansk film med fransk dubb är så himla mysko, jag är fortfarande inte van, men det kommer väl hoppas jag… jag ska försöka ta lite bilder av mitt älskade universitära palats på torsdag, det är bara helt underbart vackert^^

 

 


Matlagning och Judo

Jag har nu köpte en kokbok och en Alsassisk… Gryta, vet inte riktigt vad det heter på svenska, så här är en bild

Den är väldigt användbar, så nu är det bara för mig att börja laga lite alsassisk mat. Jag började idag med at göra något åt alla frukter jag får från köket istället för kakor. Så utrustad med kokboken, ett äpple, en apelsin, en mandarin och två persikohalvor, men inget mjöl tog jag mig an uppgiften att laga nått efterättsliknande. Jag hittade en paj, som jag gjorde om till en glutenfri äggfruktröra. Man steker en massa frukter i ugn med socker och kanel och sen har man på en ägg, socker och gräddröra. Jag hade visserligen ingen grädde, men jag använde persikoyoughurt istället, det gick ganska bra. Mitt kök är så oförutsägbart, det finns ingen ugnsfast form eller visp, men två nästan fula burkar med kanel och en med curry. Vilket är bra för det finns ett recept med griskött och curry som verkar trevligt. Vad det har med Alsace att göra kan man ju undra, men vem är jag att ifrågasätta Suzanne Roth-sensei?

 

Appråpå sensei så har jag nu gått på min andra judolektion och är även mer blåslagen än efter den första, men det är väl smällar man får ta. Jag började iallafall inte blöda. Franskan är fortfarande jättesvår, alla kroppsdelar och grejer. Att jag inte kan ha på mig glasögonen gör det inte enklare att koncentrera sig. Som jag ser det just nu ä judo ungefär som karate fast tvärtom. I karaten så var det mycket teknik och lite svett, det var mest de andra övningarna som var jobbiga själva karaten var ganska lätt, styrkemässigt. Med judon så är det inte så mycket teknik, som jag har lärt mig i alla fall, men det är jättejobbigt. Hela den första halvtimmen varje träning (de två jag gått på alltså^^’) tillbringar vi med att brottas på golvet på ett judoaktigt vis. Att alla vitbältare som jag alltid ska paras upp med en svart eller brunbältare gör det ju inte enklare, inte för att de inte är trevliga men det är jobbigt att hela tiden komma i så underlägsna situationer. Men jag får väl helt enkelt lära mig.


Jag älskar mitt jobb!

jag har precis slutat jobba, eller vad man nu ska kalla det. 
jag plockade upp en liten pojke från hans skola och sen så fikade vi lite, de fikar nästan lika mycket som svenskar, men mer rafinerat, nån sorts bullar fyllda med choklad. jag fick hålla mig till yoghurt, men, men....
när jag först började med det här jobbet så trodde jag att det skulle vara ett problem att prata med barnen och att det skulle ta ett tag inan man riktigt kom in i gruppen, men icke. Det är snarare tvärtom, de är väldigt intresserade av mig och vad jag gör. Ibland kan det nästan vara lite jobbigt, man måste ju dra en gräns nånstans. är det t.e.x ok att ta emot en msn-adress från en tolvåring? Jag vet inte, men det känns som jag verkligen måste hålla arbete och nöje isär om de här ska funka. Just nu känns det verkligen som om mitt arbete mest är ett nöje, det är jättekul att prata med barnen, även om de pratar jättesnabt. 
och allt det här pussandet är något som jag verkligen kan tänka mig att vänja mig vid även om jag blev lite shokad i börgjan när vuxna män jag inte alls kände började pussa mig på kinden....
Men när det är söta sjuåringar som  gör det så  är det bara gulligt. Min lilla engelska hjälkurs började idag, jag har.... 0 elever so far, men det får väl ta sin tid. jag spelade kortspel med en liten flicka istället^^'
det var väl typ det jag ville ha sagt
freihof, je t'ame!

Seminarie

har just kommit hem frpn mitt enveckoseminarie utanför montpellier, det var ett jättefint ställe pecis bredvid havt som jag naturligtvis badade i. det enda dryga var att vi var helt isolerade utan internet, men det var ingen fara^^. 
visst ser det mysigt ut^^


Det var kul att träffa alla andra SVE volontärer, några hade jag redan sett på det förra seminariet, men flera hade jag aldrig träffat förut. Vi var 22 flickor, inga pojkar, lite synd, men inget man kan göra nått åt. jag har pratat så mycket fransak att det nästn känns fel att skriva på svenska och jag använder stängigt franska uttryk när jag pratar engelska, d'accord? vi pratade nästan bara franska och hade också en del franskalektioner, lyssnade på sånger och sånt. det var kul och det känns riktigt bra med franskan nu. jag skre lite vykort på fransak på tågresan tillbaka och några skrev jag på frasnka, bara för att skryta^^' gramatiken och stavningen är fortfarande förskräklig, men skälva flytet finns där viket känns bra. 
nu har jag iallafall fått lite mer koll på litepraktiska saker med SVE, det känns bra, det är så mycket papper att hålla reda på och så mycket grejor att komma ihåg. när vi inte gjorde nyttiga saker så hade vi en del roliga saker för oss också, vi gjorde en liten utflykt till en liten bergsby nära Montpellier. 
det påminde mig lite om min egna lilla by, fast utan den underbara tyska charmen såklart, älska Wangen^o

RSS 2.0