Niffenegger, Audrey; Tidsresenärens hustru

Böcker lästa: 43
Böcker kvar: 57
 • Utkommen 2003
 • Handling Henry DeTamble har en så kallad kronorubbning som gör att han plötsligt, utan att kunna kontrollera det reser i tiden framåt eller bakåt. Det låter som ett dåligt barnprogram, men det är mycket mer komplicerat än så. Han åker ständigt tillbaka till en liten flicka som heter Clare. De blir nära vänner och Clare får reda på Henry's problem. De möts sedan när Clare är 20 och Henry 28, vilket alltså är innan Henry mötte Clare för första gången, så Clare känner honom väl, men han har aldrig sett henne innan. Förvirrad än? Oroa dig inte, det blir bara värre.
 • Karaktärer Henry är sådär, han är mest intressant för att han kan resa i tiden, annars är han faktiskt rätt så tråkig. Clare är också, sådär, problemet med båda karaktärerna är att det hoppas runt så mcyket i tiden att man knappt hinner lära känna dem. Hela tidshoppandet är ganska intressant, men man blir väldigt förvirrad av vem som är var och hur det kopplas till storyn. Tack och lov försöker de inte förklara det på ett logiskt sätt särskilt mycket, utan de låter det vara en romantisk historia, fast med tidsresor. Om de hade börjat gräva djupare hade de bara förvrrat sig så det fixar de iallafall bra. Och tidsresorna sker som sagt okontrollerbart så det kan aldrig bli en 'vi ska döda hitlers mamma!' grej.
 • Språk Snyggt, rakt, inget fantastiskt, men helt ok.
 • Slutsats Jag skulle nog inte säga att den är vär att fråga efter på biblan, men den är harmlös och inte utan sin charm så 2,5 Awkward lolitaminer!

OOTD

Så här ser man ut när man skriver dugga, lite olika Thailand-loot
Rosett: Siam square
Blus: Marknadstånd i Soi Dao
Kjol: Hemmasydd
Strumpor: Off-brand

Varför folk börjar rollspela/lajva

Så jag och min syster snackade för ett tag sen (igår) om varför folk börjar lajva/rollspela och vilka stadier man går igenom som sådan. Här kommer mina snabba tankar på ämnet.
Enligt min erfarenhet så går det till så här, antingen så:
 • Har man en äldre släkting, kompis eller pojkvän (av någon anledning sällan flickvän, även om det förekommer) som håller på med rollspel och lajv. Hen övertygar en om att det är awesome och man ger det en chans. Oftast är man ganska ung, kanske 8-10 år.
 • Har man episka föräldrar som lajvar med en sen man var två månader gammal och tar lajvandet som något naturligt.
 • Upptäcker man rollspel och/eller lajv tillsammans med en grupp kompisar i samma ålder som man sedan spelar med. Detta händer oftast runt 13-15 års ålder.
 • Upptäcker man rollspel/lajv själv och försöker sedan desperat få ihop folk att spela med, särskilt vanligt bland rollspelare. Även detta inträffar oftast när man är runt 13-15 år.
 • Sedan finns det folk som upptäker det när de är äldre, men de evolveringsstadierna är jag itne så bekant med.
Sedan så kan det ta flera vägar
 • Man kan börja rollspela och sedan sakta lajva
 • Man kan börja lajva och sedan sakta inse att det finns rollspel, dock är det motsatta vanligare.
 • Eller så kan man börja rollspela och aldrig lajva, det finns folk som gör tvärtom, men det är väldigt ovanligt.
Sen finns det förstås en massa för och nackdelar med de olika strategierna, men jag får ta dem en annan gång^^

OOTD

Egentligen gårdagens outfit, men va tusan^^
Hatt: Off-brand
Scarf: Hemmasydd
Blus: Off-brand
Klänning: Metamorphose temps-de-fille
Wrist-cuffs: Hemmasydda
Strumpor: Off-brand

RSS 2.0