I'm making some changes

Hej!
Som du kan se så ser det lite annorlunda ut här idag, det är rött och jag har skaffat små roliga kategorier.
Allt för att jag ska lyckas hitta bättre.
Och för att du ska hitta vad du söker på min blogg, för jag vet att du bara vill läsa om vad jag tycker om kristendom, eller hur? ^^
och så är det rött, för rött är fint, fast nu måste jag skaffa mig en annan bild som passar till det röda...

Herbert; Frank, Dune

Böcker lästa: 32
Böcker kvar: 68
YES! Äntligen lite awesome epicness på den här listan!
Dune är, fantastisk, made of awesome, otrolig och episkt.
Det är sagan om en pojke och hans mamma som måste klara sig själva i öknen efter att pojkens pappa, kvinnans älskare dör. Det låter kansek inte så coolt, men tro mig, det är episkt. Och inte episkt i nått sorts lam jag-menar-egentligen-coolt-sätt utan episkt i sin rätta betydelse, en episk saga.
För att vara ärlig så kändes de mer som fantasy än sci-fi, men jag har inte läst så mycket sci.fi så jag vet inte.
Det var lite konstigt med all adel överallt, men det är väl episkt eller nått.
jag blev förvånad över den relativt bra kvinnosynen i den här boken, även om det är kvinnorna som är häxor ch männen slåss så är det fullt av kvinnor som gör coola saker och som inte bara står där.
Jag blev faktiskt sugen på att läsa resten av böckerna.
Och om du är lite fundersam för huruvida du borde läsa den här boken eller inte så kolla bara på omslaget däruppe, jag menar vem kan motstå sandormar?
men läs den på engelska, för den svenska översättningen är ganska dålig, Arrakis ökenplaneten är itne ett bra namn för en bok

Dickens; Charles, Lysande utsikter

Böcker lästa: 31
Böcker kvar: 69
Jag hittar ingen lämplig bild så ni får gå bildlösa idag *^*
I alla fall.
Lysande utsikter handlar om den unge Pip som lever ett väldigt vanligt liv tills han blir väldigt rik utan att veta varför, det är lite mysterium och lite romans men det är i stort sett hel storyn.
Jag gillade den sådär, personerna var intressanta, mysteriet var roligt, men allting hände så väldigt långsamt.
man orkade inte bry sig till slut för att det tog så otroligt lång tid alltsammans. Det var (som ni vet?) skriven som en följetång och är därför väldigt upprepande så att alla ska hänga med vilket jag förstår, men det är lite jobbigt ibland.
Sen har vi det största problemet jag hade med boken, karaktärerna.
De var intressanta och trevliga, men lite för tråkiga. Jag kände helt enkelt inte för dem, jag brydde mig inte. De neda jag gillade var Joe och Biddy, men de var knappt med i boken alls!
Om du ursäktar ska jag nu gå och gömma mig från alla Dickens-fans
*skakar under täcket*

Haddon, Mark; Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

Böcker lästa: 30
Böcker kvar: 70
Det här var en bok som jag aldrig skulle ha läst annars, men inte på något sätt en dålig bok.
Den handlar om en ung kille med autism som försöket lösa ett mysterium och på grund av det måste bege sig på ett äventyr som testar alla hans sociala förmågor.
Boken är väldigt lättläst och som mycket annat på den här listan så undrar jag vad som var så fantastiskt med den. Den är inte alls dålig, men kanske lämpar sig mer för tonåringar än för mig. Jag kan faktiskt inte se ens vad 35-åriga singelkvinnor får ut av den här boken.
Jag rekommenderar den här boken till alla som tycker det är lite svårt att läsa då den faktiskt är riktigt spännande och rätt så välskriven, men för de flesta som läser min blogg så ligger den lite under läskapaciteten.
Ska ta mig ann Lysande utsikter av Charles Dickens och Dune av Frank Herbet nu, hoppas det blir lite svårare läsning.

RSS 2.0