Kapitel 5

I vilket en häst skadas (men överlever)

 

  Älgen släppte av Jonna vid vattentornet och Jonna klappade den igen innan den gav sig av. Hon gick sakta hem igen, hennes kropp var trött, men hennes huvud var klarvaket, det var så mycket hon ville få veta om sig skälv. I ryggsäcken fanns internetadressen skriven i hennes block och så fort hon kom hem så startade hon sin dator och kollade upp sidan.

  Den var dåligt gjord och verkade vara uppdaterad senast nittitalet Den hette IAW, vilket hon lärde sig stod för International Association of Witches och själva sidan var ganska intetsägande. Hon hittade snabbt skapa användare knappen och började fylla i. Förutom alla de vanliga uppgifterna ville de även ha hennes mentors namn, hon skrev in Inez namn och kom in.

Det var ganska tomt, ett forum där folk mest verkade posta olika recept på kakor samt lite pedagogiska tips som var lite intressanta att läsa. På sidan fanns bara 276 användare, vilket även om många häxor inte hade dator ändå var väldigt få om man såg över hela världen.

Jonna skrev en kort introduktionspost om vem hon var och om någon hade erfarenhet av hennes krafter. Sedan gick hon och lade sig, glad över att det var en fredag och att hon kunde sova länge dagen efter.

Hon vaknade till ett sms från Maja, hon undrade om de skulle åka till Västerås och gå på bio. Elvira skulle också komma med och Jonna svarade att hon kunde åka om en timme. Det tog ett tag att ta sig, men det fanns nästan ingenting att göra i Skinnskatteberg så ville man ha kul fick man ta bussen till Fagersta och sen tåget till Västerås.

Innan hon satte på sig kläderna så kollade hon IAW, hennes tråd hade fått flera svar. Alla lät likadant, de var förundrade att det fanns en ny arvinge till Estrid, visste inget om hur hon kunde få hjälp, önskade henne lycka till och många skrev att de var så glada att hon fanns och kunde ta över arvet. Alla verkade känna till Estrid och de förklarade att hon hade varit en legendarisk häxa som hade kunnat lyfta hela berg. Medlemmarna i hennes linje var mäktiga och starka.

Hon bestämde sig för att kolla på det mer senare och skyndade till bussen. När den åkte förbi Majas hållplats så klev hon inte på och hon svarade varken på sms eller telefon. I Fagersta mötte hon Elvira, men hon hade inte hört någonting. Tillslut så fick de tag på Majas pappa som sa att en av hästarna hade gjort sig illa och att Maja var på djursjukhuset. Lättade över att det inte var värre åkte de mot Västerås.

Elvira hade på sig sin snygga beigea höstjacka och ett par smakfulla röda örhängen i form av tre pärlor. Hennes hår var uppsatt i en repfläta och hon hade målat naglarna i samma färg som örhängena. De pratade om filmen, en twilight knockoff, som trots det verkade ganska bra, och vad de skulle handla. Naturligtvis innebar att gå på bio också shopping och lunch på suchistället. Det var deras tradition.

  Under hela tiden de åkte så fick Elvira facebookuppdateringar och sms från killar, hon svarade rutinmässigt och de diskuterade vem som var snygg, vem som var creepy och så. Så länge Jonna hade känt henne hade Elvira aldrig haft en pojkvän, hon hade frågat varför, men Elvira sa bara att ingen intresserade henne och så var det med den saken.

  Jonna hade haft några pojkvänner i grundskolan och en i ettan, men det hade aldrig hållit. Nu gillade hon singellivet och sen hon blivit häxa så hade hon ändå inte tid. Men det hade varit kul med någon som skickade gulliga sms.

De kom fram till Västerås och började strosa mellan affärerna i den lilla gallerian inne i city. De stora köpcentrumen var utanför, men utan bil och koll på bussar så höll de sig i stan. Jonna letade efter ett snyggt linne att ha på sig när hon häxtränade, hon verkade inte vara kall längre även fast det började bli sent på året och hon hade fått lite mer muskeldeffinition som hon gillade att se på i spegeln. Hon hittade ett vitt med lite spets på överst, det var snyggt mot hennes ljusbruna hy så hon bestämde sig för att köpa det.

Det var trevligt att vara med Elvira, hon kunde vara lite stel ibland, men tillsammans med Jonna så brukade hon alltid slappna av lite, de skämtade om killar och gav varandra råd om vilka kläder de skulle köpa.

  På tåget hem så satt de och jämförde sina inköp. Filmen hade varit kul, inte lika bra som boken, men det hade varit roligt att se den ändå. Elvira hade köpt ett par nya vinterkängor, de var svarta och snygga, passade henne perfekt. De tog några selfies som de lade upp på facebook och skrev att de saknade Maja i hopp om att hon inte skulle bli avundsjuk.

På bussen ringde Jonna till Maja som svarade och sa att hästen mådde bra och att de kanske kunde göra något nästa helg. Jonna svarade ja, men hoppades att de inte skulle göra något dyrt, hon hade inte så mycket pengar kvar efter dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0