Min nya idol Mina Harker

Jag slutade just (för typ 5 timmar sen) att läsa Dracula som jag har sunkit mina tänder i den senaste veckan (är jag min fars dotter eller vad?)
iallfall så blev jag glatt överaskad av mina, jag har sett de två filmerna och hon verkade ganska mesig och eftersom boken är från 1800-nånting trodde jag att hon skulle vara ett litet hjälplöst offer som bara var i vägen hela boken igenom, men jag blev glatt överaskad. visserligen hade det varit coolt om hon hade gått runt och haft ihjäl vampyrer själv, men den målmedvetna, intelligenta och långseende kvinnan som hon i boken beskrivs som funkar också. Mina skriver och samanställer, ordnar upp bevis, kan tågtider utantill, fattar snabbt och är med på beslut. Visserligen är hon inte med på de riktigt strapatsrika expeditionerna, men hon spelar en viss roll i slutstriden där hon inte alls blir stående försvarslös, utan tar sin pistol och skuter på de onda zigenarna (ok, boken är väl inte helt pk, tydligen är alla zigenarna i lag med vampyrer, särskilt de i transylvanien).
så, det var den bokressencionen, jag blev rätt besviken på att killvampyrer tydligen är så otroligt fula (han har hårväxt på handflatan och ingen stil) medans tjejvampyrerna var jätteheta, men, men, killen var väl straight även om han tydligen har fått homoaklagelser efter sig.
i alla fall, nu är jag hemma och även om det har varit kul på mitt sminarie i det kalla cannes, så känns det bra att tillbaka och det ska bli kul att börja jobba på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0