Niffenegger, Audrey; Tidsresenärens hustru

Böcker lästa: 43
Böcker kvar: 57
  • Utkommen 2003
  • Handling Henry DeTamble har en så kallad kronorubbning som gör att han plötsligt, utan att kunna kontrollera det reser i tiden framåt eller bakåt. Det låter som ett dåligt barnprogram, men det är mycket mer komplicerat än så. Han åker ständigt tillbaka till en liten flicka som heter Clare. De blir nära vänner och Clare får reda på Henry's problem. De möts sedan när Clare är 20 och Henry 28, vilket alltså är innan Henry mötte Clare för första gången, så Clare känner honom väl, men han har aldrig sett henne innan. Förvirrad än? Oroa dig inte, det blir bara värre.
  • Karaktärer Henry är sådär, han är mest intressant för att han kan resa i tiden, annars är han faktiskt rätt så tråkig. Clare är också, sådär, problemet med båda karaktärerna är att det hoppas runt så mcyket i tiden att man knappt hinner lära känna dem. Hela tidshoppandet är ganska intressant, men man blir väldigt förvirrad av vem som är var och hur det kopplas till storyn. Tack och lov försöker de inte förklara det på ett logiskt sätt särskilt mycket, utan de låter det vara en romantisk historia, fast med tidsresor. Om de hade börjat gräva djupare hade de bara förvrrat sig så det fixar de iallafall bra. Och tidsresorna sker som sagt okontrollerbart så det kan aldrig bli en 'vi ska döda hitlers mamma!' grej.
  • Språk Snyggt, rakt, inget fantastiskt, men helt ok.
  • Slutsats Jag skulle nog inte säga att den är vär att fråga efter på biblan, men den är harmlös och inte utan sin charm så 2,5 Awkward lolitaminer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0