Ransome, Arthur; Swallows and amazons

Böcker lästa: 46

Böcker kvar: 54

 

 

 Utkommen 1930

Handling Boken handlar om fyra barn i varierande åldrar, John, Susan, Titty och Roger Walker som ger sig iväg i en båt till en ö under sommarlovet. Där ska de bo några dagar, klara sig själva, fiska och laga mat. De är dock inte de enda personerna som vill åt ön då de snart märker att två flickor, Amazonerna Nancy och Peggy, också vill vistas på ön. Och det är ungefär hela boken, lite allianser, nattliga utfärder och tjuvar slängs in men för det mesta är det sex barn på en ö som leker. De har föräldrar i närheten, de får mjölk från bonden och Amazonerna måset vara hemma till middagen.

Karaktärer Underbart brittiska barn är underbara, det är så svårt att inte dra kopplingar till Narnia här för de är så mycket Peter, Susan, Edmund och Lucy, med undantaget att Titty är mycket coolare än Lucy, men hon har inga religiösa uppenbarelser så det kanske jämnar ut sig. Nancy och Peggy, är redigt coola tjejer som aldrig faller in i någon tjejroll, vilket Susan väldigt ofta gör.

Språk Det är som att läsa Narnia, fast utan all fantasy, vilket naturligtvis gör det lite sämre, Narnia är självklart en bättre bokserie, men det gör det också till en alldeles underbart brittisk bok med alldeles underbart brittiska barn som huvudpersonerna. Jag vet inte om det är allt fokus på mat, eller artighetsregler eller om det är något med den brittiska humorn, men man blir bara charmad från sida ett.

Swallows and amazons har en bekymrande låd dos av dansande jesuslejon…

Slutsats ja, du borde läsa den här boken, verkligen, det borde du, den är lättläst och roligt och väldigt brittisk, plus att när du är färdig finns det en hel hög med böcker i samma serie kvar!

4.5 Awkward lolita miner av 5!

 


Kolla änligen en bok som jag tycker om! Det trodde du inte!
 

Kommentarer
Postat av: Folke

GASP

2013-02-09 @ 09:31:35
URL: http://www.perfektfummel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0